Bar en boos weer

We zijn een motorclub, de motorclub Wognum wel te verstaan.
Zolang ik bij de motorclub zit, heb ik nog niet zo'n lage opkomst gezien als zondag 29 maart.
Het waren er maar een paar en wel de volgende, ik zal er ook bij vermelden of ze met de auto of met
de motor waren gekomen.
Toen ik aan kwam bij café Stam zaten daar Hans V. en Aad al aan de koffie, Aad met de motor en Hans met de auto. Hans was gevallen met de motor en was nog herstellende, maar toch, hij was er.
Toen we even zaten en Aad me koffie aanbood (wel even zelf halen aan de bar) zei hij, kwam al heel gauw de volgende binnen. De juiste volgorde weet ik niet zo meer want we zaten lekker te ouwe nele over van alles en nog wat.
Rob en Jan met de auto, Ben met de auto of fiets dat kon ik niet zo gauw ontdekken en Flip en
Marian ook met de auto en last but not least Hans de Penning meester van de club en jawel op de motor. Komt nog een apart verhaaltje over. En vlak voor het vertrek kwam Janine ook nog aanzetten.
Ben moest nog even de opmerking kwijt dat wij toch wel echte bikkels waren om met dit weer met de motor te komen en zei verder dat ie al wat ouder werdt en dit “weer” te veel van het goede was .
Ja Ben, en vooral goed opletten met oversteken dan haal je de 100 op je sloffen.

En dan nu even over de rit, het was iet wat onstuimig en dat merkten we goed.
We reden het dorp uit richting de Kleine Zomerdijk en zo verder richting Spierdijk, de Goorn, Ursem, Rustenburg en dan de Binnen Schermerdijk richting Oterleek.
Op de dijk reed Hans ons uit het vizier en begon het een paar honderd meter voor mij flink te regenen en bedacht me geen moment, stopte om mijn regen pak aan te trekken, dat houdt voor mij in dat ik mijn goed ingevette leren motorbroek over mijn goed ingevette leren laarzen doe en zie klaar is Kees.
Even verder op wachtte Aad op me en ook had ik wel verwacht ja, nu komt het verhaal wat ik in het begin van dit verslag al aan haalde, we dachten we rijden nu weer naar Hans toe want die zal verderop ook wel gestopt zijn en zich afvragen waar wij bleven.
Maar nee hoor geen Hans te bekennen ook niet verder op of nog verder op en nog verder nee mooi niks geen Hans .
Oké we rijden zo nog een poosje door en nog een poosje en nog een regenbuitje. Wauw dat was een flinke, net op het moment dat we van Enkhuizen over de Zeedijk naar Hoorn reden, die was best pittig .Motor skuin tegen de wind en door de regen zie je niks meer door je vizier. Je kent dat wel en dan bij Schellinkhout er af richting Zwaag, Medemblik .
Eigenlijk had ik nog wel verwacht dat we Hans nog zouden spreken met de lunch, maar nee, we zien zijn motor niet staan en ook Hans was in geen velden of wegen te bekennen.
Aad en ik hebben daar gegeten en gedronken in dat heel mooie paviljoen met uitzicht over de haven met een enkele toerist die daar aan het varen was.
Nou wat er met Hans gebeurd is, weten we niet. Dat horen we vast nog wel een keer. Maar wij hebben na de lunch de rit helemaal uitgereden en nog wat gedronken bij café Stam en zijn althans ik, hierna rechtstreeks naar huis gereden.
Het was me een waar genoegen om deze rit te rijden en verwacht de volgende rit meer animo.
Hier laat ik het bij de groeten allemaal en tot snel.
Cees