Verslag van het Kampeerweekend.

Eindelijk was het dan zover, de vrijdag van het kampeerweekend.

's Morgens nog aan het werk, op tijd klaar pakken en wegwezen dacht ik toen. Om een uur of 4 zou ik gaan rijden, staat opeens Peter Appelman met z’n Truimph 900 legend voor de deur om een koppie en wat bijkletsen. Dat hij wegging was het al etenstijd dus toch nog maar meegegeten en daarna hup naar Warnsveld.

Ik vond het al met al nog wel een stukkie rijden maar enfin ik zit warm en droog in m’n Caddy dus dat is niet het probleem. Van de snelweg af was het een mooi tochtje binnendoor met nog een flinke omleiding, maar mio loodst je keurig naar de plaats van bestemming. Aangekomen zaten Jack, Flip en Marianne een bakkie te doen, ben daar aangeschoven en vroeg waar de rest was, die bleken bij een wok restaurant te zitten. Waar( naar ik hoorde) iedereen weer versteld stond van Pim’s eetlust en maagcapaciteit.

          
Nadat ik een rondleiding kreeg van Marianne, heb  ik al m’n spulletjes naar de slaapzaal gebracht. Het was een keurige bedoening met mooie douche gelegenheden en keurige slaapplaatsen. Ondertussen zag ik Maurice met Ruben uit het bos aan de overkant komen met armen vol hout, er was namelijk bij de kampeerboerderij een prachtige zitkuil met een fijne houtkachel, er zat weliswaar een kettinkje op als afsluiting maar dit bleek volgens Maurice een eenvoudig klusje om hem stookklaar te maken. Het aansteken van het kacheltje bleek nog niet zo eenvoudig maar met wat hulp van een kampeergast brandde hij toch,  het hout bleek toch niet goed droog. Ik bedacht me dat er in de Caddy nog een fles wasbenzine stond, die gehaald en daar was Ruben weer erg blij mee, pas toen kwamen er flinke vlammen uit. Toen nog een fles lampenolie dat is eigenlijk nog veel leuker want de vlammen kwamen verder dan de schoorsteen hoog was.

De fles was net leeg toen de bazin van de kampeerboerderij kwam en die was niet al te vrolijk: wat we aan het doen waren was niet de bedoeling,  waarop Aad heel slim opmerkte dat ie al brandde dat hij aankwam, dit was maar al te waar want Aad was ff later aangeschoven. Als we hem gecontroleerd uit zouden laten gaan, mocht het dan bij de gratie gods. Daar zaten we dan, mooie zitkuil vuurtje erbij en Merita had ook nog kaarsjes mee dus alles was sfeervol verlicht, dit duurde tot in de kleine uurtjes tot dat ook de laatsten hun bed opzochten.
Zaterdagmorgen wakker worden met twee hondjes op de kamer is toch wel iets anders  dan thuis, s’nachts waren ze ook al ff bezig geweest, het was niet duidelijk wie in wiens mand ging slapen. Het ontbijt was als altijd weer dik voor mekaar met de bekende scrambled eggs van Jan.                  

Na de koffie iedereen uitgezwaaid waarna Merita en ik besloten een stukje te gaan toeren richting Duitsland, Billy en Tobias hadden er ook geen probleem mee om mee te toeren. We reden door allerlei kleine plaatsjes waar wel heel veel maïs stond maar dat mocht de pret niet drukken en we gingen binnendoor naar een klein stadje in Duitsland waar we bij het eerste het beste terras koffie zouden gaan drinken ware het niet dat de eigenaar vertelde dat ie nog niet open was, dus maar weer verder.

Bij het volgende terras hadden we meer succes : koffie en apfelkuche, dat ging er best in . Na de koffie op zoek gegaan naar een Aldi voor een jägermeisterachtige likeur die alleen daar verkocht wordt. We vonden echter eerder een drankenhandel waar ik weer de nodige bourbons kon scoren, leuk voor thuis. De Aldi werd ook gevonden en de drankvoorraad  werd aangevuld, nog een stukje met Billy en Tobias gewandeld en hup weer in de wagen en terug naar Nederland. Weer de weg op voor een mooi toertje tot we langs Lochem toerden en een heel  leuk terras  zagen waarop Merita zei dat lijkt me wel wat voor de lunch, zogezegd zo gedaan,  en daar zaten we dan met 2 hondjes aan een stoelpoot te genieten van het mooie weer en van de lekkere broodjes die er geserveerd werden. Na de relaxte lunch zijn we de kortste weg naar Warnsveld gereden waar ik het wel eens tijd vond voor een biertje en Merita voor een borrel. We zaten mooi en kletsten nog wat, kwam er een grote bus het erf oprijden die de barbecue kwam bezorgen. Alles bij elkaar was het nogal wat, we konden het ook net aan kwijt in beide koelkasten. Nu de vaatwasser nog ff uitruimen maar wat bleek, hij had niet gedraaid, daar moest nog weer extra voor worden betaald, bleek bij navraag bij de vrolijke boerin.

Na verloop van tijd dropen de eerste motoren binnen en werd het weer heel gezellig en na de nodige drankjes werd de bbq opgestart, waarop Ben als opperbakker aan de slag ging, eerst vreesde Ben dat er te weinig eten was, maar uiteindelijk was er gewoon weer genoeg voor iedereen. Ook kon ik kennis maken met de whisky van Pim die buitengewoon lekker was. Ik vraag me steeds af waar hij dat lekkere spul koopt, maar dat geheim geeft hij niet prijs.  Het begon weer wat af te koelen en een vuurtje stoken mocht niet meer dus hebben we de brander van de bbq onder de tafel gezet met een aantal klinkers erop om de warmte vast te houden, dit werkte uitstekend want de laatsten gingen pas naar bed toen de gasfles leeg was en dit was niet voor 3 uur.

Zondagmorgen, opstaan douchen ontbijten weer alles goed en genoeg. Na de koffie iedereen weer uitgezwaaid, samen met Merita de afwasser geleegd en de slaapzalen nog gecheckt, de sleutel opgehangen want er was geen mens meer te zien. We konden ons op gaan maken voor de terugrit, Merita ging linea recta maar het leek mij leuk om naar de koffieplek te toeren en daarna zou ik wel weer zien. Na een mooi binnendoor toertje vond ik na 33 km de pitsstop waar de eerste groep net aan een koppie zat, dus aanschuiven maar, toen deze groep weer ging rijden kwam net groep 2 aanrijden dus alles bij elkaar heb ik daar een heel tijdje gezeten en dat vind ik juist zo leuk. Na de koffie had ik nog het idee om bij een oom van Jolanda  langs te gaan maar het bleek toch verder te zijn dan ik dacht dus ben ik via Enkhuizen teruggereden naar Wognum waar ik ff over drieën was.  Nou dit was het zoals ik het heb ervaren en vond het wederom een berenezellig kampeerweekend en zeker weer voor herhaling vatbaar.  O ja, Chapeau voor de organisatie, het is toch altijd maar weer afwachten waar je terecht komt.

Groetjes en iedereen bedankt  voor het fijne weekend,  

Norbert