Verslag van de Weide & Waddenrit.

Aankomend bij het Total tankstation getankt en me aangesloten bij de alreeds gearriveerde clubgenoten. Daar het deze zondag geen al te mooi weer was en de weerberichten voor het noorden des lands ook naar volop regen stonden , was de rit in goed onderling overleg een week uitgesteld.

Weeks eraan wederom naar het Totalstation alwaar we vertrokken met even veel deelnemers als er een week eerder waren aangemeld. In Friesland hadden Jan & Rob een mooie route uit gezet met verschillende bezienswaardigheden en een paar gezellige koffie en eetgelegenheden. Alleen jammer dat de koffietent gesloten was en er geen eten was bij het etablissement. Daarom niet getreurd, de andere koffie tent was net zo gezellig, terras aan het water, eendjes in de sloot. Zelfs nog bijna bij Flip in de hand. Na de goede koffie met een Fries koekje erbij de rit vervolgd.

Na weer meer te hebben gezien dan de gps rijders verzamelde de groep zich toch wederom op een kruispunt alwaar Janine aangaf dat haar motor dorst begon te krijgen. Dus van de route afgeweken en rechtstreeks naar een tankstation gereden via een omweg. Dit was net te veel van het goede, zodoende een paar kilometer voor het station stond ze leeg. Rob en ik zijn daarop door gereden om te kijken wat er mogelijk was bij de pomp. Echter het was een onbemande. Maar geen nood, de buurman had nog een lege 3-liter flacon frituurvet staan. Deze gevuld op Rob zijn pasje en daarop de motor van Janine van dit vocht voorzien zodat deze de pomp wel rijdend kon halen. Daar alles afgetankt, Rob zijn 3 liter op de pas van Janine en Peter ook. Hij had geen pasje bij zich.

Weg vervolgd naar de lunchplek. Deze was wel open en we konden er ook wel koffie met een koekje er bij krijgen, maar geen eten. Dus we besloten om door te rijden naar een volgende stek. Dit was helemaal geen verkeerd besluit, daar dit een gezellig Indonesische eet/winkel was met leuke bezienswaardigheden. Na ons te hebben gelaafd aan een natje en een droogje hebben we de rit zonder problemen uitgereden en op huis aangegaan.

Nog zeer bedankt voor de mooie rit Rob&Jan 

vr. gr Jac.

Klik hier voor de foto's van Peter van Velzen