A1 richting Almere /Amersfoort

Afslag 15 Barneveld A30 richting Ede /Arnhem

Knooppunt Maanderbroek Links A12 richting Arnhem

Knooppunt Grijsoord  A50 richting Nijmegen/Eindhoven

Afslag Druten A73/E31 richting Nijmegen ?Venlo

Afslag 4 Cuijk naar N321 richting Beers ?Grave.

Millseweg 13 5437NB Beers
0622447254.


Hallo allemaal,

Zie hier boven mijn route plan naar de kampeerboerderij te gaan. De afslag die ik gemist heb, zou moeten staan tussen afslag Druten en afslag Cuijk en ja,, daar ging ik recht door en voor je het weet zit je dan in Groesbeek, ook best wel een leuk plekkie. Toen een klein stukkie terug via Malen de A73 over en voilà je bent in Beers. Ik moet wel zeggen dat de heenreis door het drukke verkeer wel wat langer duurde dan de bedoeling was.

Maar op de boerderij aangekomen ben je alles al weer gauw vergeten.
De gemoedelijke sfeer van de boerderij op landgoed Baarendonck en de mensen helpen daarbij (lees bij mensen: motorclubleden en gastvrouw van de boerderij).
En heb je de slaapplaatsen al gezien? Het leek wel op een hotelkamer, maar dan in losse huisjes, echt geweldig.

Als we kwartier hebben gemaakt gaan we met een stel nog even boodschappen doen in het nabijgelegen dorp, ben even die naam kwijt, om wat bier en wijn te kopen. Flip achter het stuur in de auto van Janine met daarnaast Marianne, daar achter Loes met daarnaast mijn persoon.
Marianne staat dan even verbaasd over het feit dat Flip zomaar in een vreemde auto kan rijden dat vindt ze heel knap .

Albert Hein gevonden, boodschappen gedaan en terug naar de kampeerboerderij.
Het is  mooi weer en we nemen nog wat te drinken op ons balkon voor we gaan eten. Langzaam stromen ook de andere genodigden toe en eigenlijk is het feest dan al goed begonnen.
Waarom feest? Nou de club viert het 20-jarig bestaan .

Over het eten dat door een slager uit de buurt werd gebracht, diverse soorten stamppot,
één en al lof! Dat heeft even goed gesmaakt, alles ging schoon op en iedereen heeft daarvan genoten. Het was top. Na het eten bleven we gezellig met een biertje en een wijntje door babbelen, maar al gauw een beetje te luidruchtig en je snapt het al, daar kwamen bargebieten. De gastvrouw maande ons naar binnen want de overige kampeergasten wilden gaan slapen.

We hebben daar direct gehoor aan gegeven en zijn naar binnen gegaan en hebben daar nog een gezellige avond gevierd tot in de kleine uurtjes.

De volgende morgen, zaterdag.

We staan op tijd op om van het goed verzorgde ontbijt te genieten met scrambled eggs, made by Rob en Jan, en andere lekkernijen. Weet je, ik vind het altijd zo'n gezellig moment dat je samen lekker aan de ontbijttafel nog wat met elkaar kunt kletsen voor je weer op de motor stapt. Het heeft iets, saamhorigheid of zo.

Zo rond een uur of 10 half 11 vertrekken we dan voor de rondrit in de omgeving, genieten van het uitzicht en toeren een  stuk van ongeveer 50 km voor de eerste koffie stop in het dorpje Lottum. Hier vandaan stuur ik even een sms'je naar huis dat ik gister goed ben aangekomen en nu lekker aan de koffie zit in Lottum.

Na de koffie gaan we met een veerpont naar de overkant was de Waal. Ik weet het niet meer en al snel raakten we daar de weg kwijt. We reden nog maar een paar minuten en kwamen we een tegenligger tegen, jawel Peter en Ton in de Mazda. Waren we dan nu al zo verkeerd gereden, je zou normaal gesproken toch niet iemand van de motorclub tegen mogen komen? Achterop rijden alla, maar tegenkomen, nee  dan gaat er iets niet goed. Hoezo Ton in de auto bij Peter? Nou dat zit zo: Peter is met de auto omdat hij zijn motor heeft verkocht en Ton zit erbij omdat Aad zijn motor stuk is gegaan en Ton zijn motor aan Aad heeft uitgeleend. Logisch toch? Ik besef nu dat ik de rondrit en de thuisrit door elkaar aan het halen ben, maar ach, wat geeft dat, als we maar lol hebben niet waar.

Na de rondrit weer op de kampeerboerderij aangekomen, het is nog steeds goed weer, pakken we lekker wat te drinken en wordt het weer feest om en rond de Barbecue die weer werd verzorgd door die goeie slager uit het dorp . Ook een kampvuur ontbrak er niet aan. Ja dat mocht alleen op de kampvuurplek bleek later. Wij staken hem gewoon vlak naast het rieten dak van de boerderij aan. Lekker dicht bij, de kampvuurplek was zo'n 100meter verder op, nou dan heb je er geen moer aan. Lekker knus alles dicht bij: barbecue, kampvuur, hout meegebracht door Ton en genoeg te drinken voor iedereen. De boerin van de boerderij kreeg het vuur in de gaten en het moest direct  uit. Dus overal water vandaan gehaald en gecontroleerd gedoofd. Einde vuurtje stoken. Er was veel vlees geregeld en er waren 4 mensen niet opkomen dagen, ja dan blijft er  veel over. Ik weet zo niet wat er mee gedaan is, maar je kon best wat meenemen als je dat wilde. We zijn buiten gebleven tot diep in de nacht, het was ook nu weer een prachtige avond. De tweede op rij, dan tref je het toch moet ik zeggen, is het niet.

De volgende morgen weer een heerlijk gezellig ontbijt met alles er op en er aan en dan je spullen weer inpakken voor de terugreis. Het weer was een stuk minder dan de vorige dag, het regende tot een uur of 11. We zijn in de regen weggereden om half 11 en al kort daarna werd het droog en de rest van de dag bleef het droog. Ook nu weer ergens met de veerpont naar de overkant en na een rit van ongeveer 7 km kwamen we aan bij een mooi restaurant waar op dat moment een theater optreden werd gegeven door diverse groepen. Bruno en nog een paar schaarden zich vooraan bij het podium om maar niks te missen van de lieftallige jonge dames die zich daar in nette kledij over het podium verplaatsten.


Wij, Joop, Jack, Marian en ik kregen al gauw te horen dat wij van de verkeerde kant af kwamen bij het restaurant, dus toen we verder gingen, namen we dezelfde weg terug over dat mooie dijkje langs de Maas of was het de Waal? Jij mag het zeggen. Langs wegen, dalen, Veluwe en polderwegen kwamen we dan aan in Lelystad, daar wachten ons nog het avond maal.

In één woord super: 2 consumpties van de club en een lopend buffet met pannenkoeken en er was ook patat en appelmoes, niet te geloven. En dat allemaal ter ere van het 20 jarig bestaan van MC Wognum.
Nadat we ons aan al dit lekkers te goed hadden gedaan was het tijd om afscheid te nemen van elkaar want van hier uit gingen we op huis an.

Frieda, Aad, Gerda, Ton mag ik jullie bedanken voor dit geweldige jubileum kampeerweekend? Jullie hebben iedereen dit keer versteld doen staan met dit geweldige feestweekend.
Alles tot in de puntjes verzorgd. Nogmaals en ik denk dat ik kan spreken namens iedereen BEDANKT.
Oh ja, nog wat, de foto's van Peter van dit weekend zijn al te zien op de site van de motorclub.

Groeten Cees en tot gauw.