2 september 2017 

Hallo mannen en vrouwen van de motorclub Wognum.
Het was wel weer een spectaculair weekend zulke prachtige dagen volop zon geen dag
uitgezonderd.
Vrijdag toen ik naar de Rijksstraatweg nr. 2 op zoek ging in mijn eentje, meestal vraag ik Joop mee maar dit jaar had ik hem nog niet gesproken en heel eerlijk ik weet ook niet precies hoe het nu met hem is,kwam ik eerst op nummer 10 aan.

Deze heer was in de tuin aan het werk beetje schoffelen ik dacht die onderbreek ik effe.
Ik met mijn motor het pad op en stopte naast hem en deed de motor uit.
Licht verbaast keek hij vanuit zijn rozen perkje op naar mij en zag al gauw dat ik geen kwaad in de zin had.
Ik deed mijn helm af en begon over zijn tuin en dat het er goed uitzag bij hem.
Hij wees daarna met zijn schoffel in de richting van zijn maai robot en zei “die neemt me veel werk uit handen” maar als het gras nat is s'morgens of als het regent dan houd ik de robot op stal.
Nat gras dat maait slecht was nog zijn opmerking.
Toch heb ik hem kunnen onder breken en vroeg hem waar er hier een kampeer boerderij of groep verblijf was.

Ondertussen was zijn echtgenote ook naar buiten gekomen en begreep meteen wat ik bedoelde en bijna in koor zeiden ze effe verder op bij die kruising met dat huis direct aan de weg.
Nog even wat woorden gewisseld over zijn mooie plekje en toen de helm opgezet en naar de kampeerboerderij / groeps verblijf gereden.

Daar aangekomen zaten de clubleden al aan het bier en fris en vroeg waar de kamers waren ,die waren boven ,dus ik naar boven en zag links een kamer met een 6 tal eenpersoons bedden staan overal lag wat ik denk hier is het al vol andere kamer links ook al bezet volgende kamer (Sjaak)ook al bezet toen bij de laatste deur 12 bedden leeg wouw.
Ik dacht hier is plek voor mij.

Ik helemaal naar voren en mijn jas over de stoel gehangen  tas ernaast en omkleden.
Al heel snel kwam ik er achter dat ik mijn sandalen niet meegenomen had vergeten .
Je kent het wel klaar gezet bij de deur en er dan zo voorbij lopen.

Dan maar met korte broek en motor laarzen naar de feestgangers buiten .
Jack vroeg waar ik was gaan liggen ik zei vooraan met die 12 bedden waarop Jack zei maar dat gaan we niet doen kom maar mee .

Ik mee naar boven waar Jack me voor ging en de 12 persoons kamer in liep en mijn jas en tas op pakte en die mee nam naar het eerste vertrek waarvan ik dacht dat die vol was.
Kijk zeg Jack deze 4 bedden zijn nog leeg die spullen op die andere bedden zijn allemaal  van Pim en mij.
Zoek maar een bed uit maar je blijft hier.
Ik een bed uitgezocht  en daar mijn kwartier gemaakt.

Terug naar beneden en aangeschoven  biertje gepakt  lekker even zitten heerlijk , beetje slap ouwehoeren  en iedereen gezellig .
Even later kwam er  een verzoek of dat we aan tafel konden voor het avond eten.
Naar binnen de dames en heer hadden het goed geregeld alles stond op tafel de borden  met bestek en pannen met eten ik zal het even noemen.
Nasi , mie, gehakt ballen , pinda saus , stukjes kip op stokjes ,  en kleine spareribs er was genoeg voor iedereen en alles ging schoon op,

Nogmaals was goed geregeld .
Zo bleven we aan de tafel zitten de rest van de avond  .
Aan het eind van de avond zei iemand we hadden ook wel op het bankstel kunnen gaan zitten ja daar is het nu te laat voor laten we dat dan morgen maar doen.
Toen te bed ik hoor Pim nog zeggen je snurkt toch niet hé tuurlijk niet was mijn antwoord ik heb mezelf nog nooit gehoord.

Midden in de nacht er nog een paar keer uit geweest om te plassen je kent dat wel bier en nog een bier en dan heb je het gezeik.
Volgende morgen nadat ik een redelijke nacht had geslapen heerlijk aan het ontbijt .
Er was weer van alles  zo ook het krenten brood heerlijk.
Koffie thee noem maar op jus enz.
Na het ontbijt , natuurlijk even  geholpen met opruimen , hebben we het motor pak aan gedaan en de Garmin er op geïnstalleerd.

Toen iedereen zo'n beetje buiten was zeiden ze rij maar voor op dus ik weg en de andere erachter aan en dat ging precies goed tot aan de rotonde daarna  het spoor bijster .
Flip zag het al heel snel afslag voorbij gereden  volg de vlaggetjes hoor ik Aad nog zeggen en zo een kilometer of 5 door gereden.

Plots als uit het niets schiet Aad mij voorbij en zegt nog volg mij maar.
Zo gedaan ik een stukje achter Aad aan maar al gauw zie ik niemand meer achter me en dan stop ik dus , en Aad  stopt een stukje verder op.

Dan komt Aad terug rijden en rijd mij voor bij in de tegenover gestelde richting , dat was het laatste wat we die ochtend van Aad hebben gezien .Ik voor op en terug naar het punt waar we een paar club leden voor het laatst hadden gezien.

En daar staat Ton langs de weg  ik stop en hoor van hem dat Pim pech heeft met zijn motor.
We hebben nog een poosje gewacht op Aad maar zijn uiteindelijk met Flip voor op de route gaan volgen.
Deze keer hebben de route uitzetters zich weer overtroffen een geweldig mooie rit en van alles weer gezien veel natuur maar ook kleine dorpjes  enz enz.

Pim had onder tussen Corry gebeld en die kwam met de auto zodat Pim weer thuis zijn motor ambulance kon op halen . S' avonds is Corry gebleven zo ze alle twee nog wat konden genieten van het weekend .
Aan het einde van de middag kwamen we uiteindelijk weer bij de kampeer boerderij aan om daar te genieten van een BB met worst vlees en salades heerlijk.

Later die avond heb ik nog mijn Garmin met, via Ton die had een adapter voor de kleine geheugen kaart , Aad de goeie route er in gezet  om zo de volgende morgen weer voor te kunnen rijden.
Na een goede nachtrust en een voortreffelijk ontbijt ,bedankt meiden,gaan we rustig de weg weer op.
Eerst hebben we Corry en Pim nog gedag gezegd ,die gingen met de auto en motor ambulance weer op huis aan.

Al snel bleek dat ook de nieuw ingelezen route bij mij niet werkte en heeft flip verder voor gereden .
Ook deze keer weer een heerlijk rijden over lands herenwegen van alles en nog wat en ook weer een stuk je gevaren, nog een foto op de pont genomen maar die waren overbelicht , voor wie ze toch wil zien mail me effe. Nog voor een laatste drankje en lunche af gesproken op de Ketelmeerdijk.
Daar was de club nog even met z'n alle bij elkaar en toen het laatste stuk waarachtig mocht ik nog even voor rijden.
 
Geweldig genoten van dit fantastische weekend en bedankt aan allen die dit weer mogelijk hebben gemaakt.
 
Groet Cees