Op vrijdag 29 augustus gingen we ons klaarmaken om te vertrekken naar Brabant voor het jaarlijkse kampeerweekend. Om 3 uur verzamelden Johan, Maurice en ik ons bij de mc Donalds in Hoorn. De dag ervoor had ik de bagage naar Norbert gebracht zodat ik zonder tassen richting het zuiden kon vertrekken. Dus na een bak koffie werden de navigatie systemen aangezet en de motoren gestart. Alles over de snelweg om maar zo snel mogelijk bij de Roerdomp aan te komen. Maar snelweg en hard rijden is niet zo'n goede combinatie.

Al vlug stuitten we op file. Hup erdoorheen. Het kegeltjes rijden en de uitwijk oefeningen konden riant worden toegepast. Af en toe even de koppeling intrekken en gas geven. Even met die zware roffel die slapende automobilist wakker maken. Tja, we hebben tenslotte niet voor niets een godsvermogen uitgegeven aan die dempers.

Om 7 uur kwamen we op de plaats van bestemming aan, in de haast vergeten te eten, dus weer op de motor op zoek naar een restaurant. Na ons diner was de club van 24 personen compleet. Lekker gedoucht, omgekleed en na de nodige alcoholische versnaperingen heerlijk in de kampeer boerderij geslapen.

De volgende morgen vroeg wakker. Na een goed ontbijt besloot ik voor mezelf dat het na een avond zoals vrijdag niet verantwoord was om te rijden. Ik ben dan ook bij één van mijn motormaatjes achterop gekropen. De route die we die dag reden hebben we na 100 km. gestaakt. Het was volgens mij de ‘’Nieren in je nek route’’ of de ‘’Warempel een drempel rit’’ Want oh wee, oh wee, oh wee wat een drempels. Door mijn niet al te goede conditie dacht ik dat het aan mij lag maar eenmaal terug op de kampeerboerderij klaagde iedereen over de drempels. Gelukkig voor mij, het was dus geen ‘wijvengezeik’ ;-)

Voor die avond was er een barbecue geregeld. Het was zeer lekker en gezellig. Later op de avond kwamen de pyromanen onder ons aan hun trekken bij het kampvuur. Het bleef nog tot in de late uurtjes onrustig in het Brabantse Middelbeers.

De volgende dag alweer naar huis door middel van een mooie terugrit helemaal binnendoor.
Al met al een zonovergoten weekend waar we denk ik, allemaal met volle teugen van hebben genoten.

Maartje