De eerste rit na het Kampeerweekend en volgens mij verkeren de meeste clubgenoten reeds in een soort winterslaap. Het is al al een week mooi herfstweer, droog, een heerlijke temperatuur om te rijden, weinig zon en geen wind. Ook voor vandaag is er goed weer voorspelt. De rit voert ons naar Friesland met weinig verkeer, bijna geen drempels of hinderlijke verkeerslichten.  Onder deze omstandigheden verwacht je nog een groot aantal enthousiastelingen die van dit soort dagen willen genieten. Flip en ondergetekende waren op tijd en we waren de eersten. 
Even later verschenen Maartje, Johan Kuin, Hans & Annelies Houtakkers en kort daarna nog Joop Webbers…….. en dat was het! Deze rit kent 3 organisatoren en allen schitterden door afwezigheid !
Dit is de Ronde Bandenrit van 25 mei die wegens zeer slechte weersomstandigheden is afgelast.

Ja, om tien over negen keken we nog eens goed om ons heen, nee, er kwam echt niemand meer aan. We besloten toch maar om te vertrekken. Hans ging als eerste weg, Annelies volgde en vervolgens Joop. Ik daarna en Flip sloot de rij. Johan en Maartje besloten nog even te wachten. Samen aan de koffie is net zo gezellig.

Het eerste stuk van de rit ging vlot via de A7, de Afsluitdijk naar Nijland. Vanaf dat punt mooie dijkjes, gezellige dorpjes en veel rust en ruimte. Het tempo van Hans was goed bij te houden. Na een tijd niet zelf gereden te hebben was dit een mooie oefening om snel dat oude motorgevoel weer terug te krijgen.

Onze koffiestop was in Terherne na 100 km. Alleen koffie want het appelgebak was op. Na de koffie weer verder door dat mooie Friese land naar onze lunchplek. Deze was na 65 km in Stavoren. Hans reed alleen op GPS en we hadden wel afgesproken dat wij in ieder geval zouden volgen. Twee keer zag mijn papieren versie er anders uit als de GPS route die Hans volgde, maar het was een hele mooie rit en we hebben genoten.
Na de lunch nog een mooi stukje binnendoor en tenslotte weer terug naar huis via de Afsluitdijk.

Misschien dat velen na het lezen van dit verhaal toch tot de conclusie komen: we hebben wel wat gemist, maar er staan nog twee ritten op de kalender dit jaar: de RoSarit en de Snertrit. Dus ga mee naar Texel en/of geef je op voor de Snertrit.

Groeten en tot ziens,
Marianne