Hallo allemaal,

Hier een verslag van de lenterit op 6 april. De lente was ver te zoeken,het was 6 graden maar de buienradar gaf geen neerslag aan, dus toch maar gaan rijden. Bij het Total station stonden toch al ongeveer 15 motoren te wachten dus dat viel mee. Bij de openingsrit die ik uitgezet had waren er 3 en er kwam er nog een bij, zie verslag: alleen al voor het verschijnen op de motor tussen de sneeuwbuien door hebben ze bikkelpunten verdiend ,super!

Met Ben Schoutsen,Peter van Velsen en mijn persoontje zijn we vertrokken over de Zomerdijk, even zwaaien naar Merita en Billy ( De nieuwe hond van Ben ziet er erg gevaarlijk uit op de foto! )
naar Ursem over de dijkweggetjes wat altijd leuk blijft met de Morini. Via de molendijk naar de Oostdijk, door Wormerveer, naar Beverwijk over een leuk dijkweggetje (kronkelt altijd zo mooi ).

Langs de hoogovens, blijft altijd boeien: zo groot allemaal door de sluizen. Helaas geen koffie daar ze waren de troep van de vorige dag nog aan het opvegen maar Peter wist nog een leuke tent verderop. Dus maar lekker doorgereden en na Velsen naar een mooi hotel restaurant waar we lekker koffie deden, maar geen taart want die was op. Flip, Marian, Loes en Wim zagen onze motors en kwamen ook aanwippen en zaten volgens mij wel lekker te smikkelen daar.

We gingen weer verder langs de randweg door het nationaal park Zuidkennermerland bij Bloemendaal met zelfs hoogte verschillen en dat in het platte Noordholland. De prachtige huizen in deze mooie omgeving is een lust voor het oog en zijn alleen te bewonen door mensen met veel geld of dure leningen volgens mij.

De bomen begonnen net uit te lopen, het is jammer dat de natuur niet een beetje verder was in ontwikkeling: nu was het nog een beetje kalig in deze mooie omgeving. We reden om Haarlem heen door Aerdenhout naar Vogelezang waar ik hard moest remmen voor een oudere heer die me tegemoet kwam en zonder richting aan te geven voor me afsloeg en me niet zag. Hij keek niet eens goed! En o ja ik reed deze keer niet te hard.

Verder Hillegom en Lisse. Het is jammer dat alleen de narcissen bloeiden ik denk dat als het een paar
weken later was geweest alle tulpen ook in bloei zouden staan. Dus voor liefhebbers: als het mooi weer is, over een paar weken kunnen jullie hem altijd nog rijden, is de moeite waard.

Langs de Lisserdijk door naar de Kagerplassen wat een prachtige natuur hier!weer doorrijdend over Moriniwaardige smalle dijkjes bij Weteringbrug,Ijmuiderbrug langs de Westeinderplassen
door Rijsenhout naar Aalsmeer.Viegtuigen gaan hier wel erg laag! over lans het Amsterdrechtkanaal de Waverdijk waar we konden eten: Lekker een uitsmijter kaas ham. Dan met een pontje over een dijkje door Abcoude ,langs een geinige kronkelend riviertje de Gein naar Diemen waar we de snelweg op gingen en naar huis zijn gereden maar de route ging eigenlijk ook nog door Durgerdam, Volendam, Edam en verder langs het Ijsselmeer naar Wognum.

Wouter en Janine bedankt voor het uitzetten van deze mooie rit!Het was jammer dat het niet warmer was maar het was de moeite waard en de rit kan altijd later nog gereden worden hoor!

Willem de Boer