Om 9.30 staan we klaar bij MCdonalds om deze rit gemaakt door Jan en Rob te gaan rijden.
De zon staat hoog aan de hemel en met de beschrijving van deze rit in het achterhoofd kan het niet anders dan een prachtige dag worden en dat vinden nog zo’n 22 man/vrouw.
Ons groepje vertrekt wat later omdat Siem zijn motor niet meer wou starten ( en dat zou vandaag niet de laatste keer zijn).
Eerst een stukje A7 en A1 waar we bij Muiden de snelweg verlaten.
Door Weesp , Nigtevecht, Nederhorst den Berg volgen we de vecht en steken die ook een paar keer over. Dit is een mooi gebied. We volgen zo ongeveer de waterlinie met forten en leuke dijkweggetjes.

We bereiken Utrecht waar we even verkeerd rijden: toch wel grappig: je rijdt tussen 4 mannen met navigatiesystemen en toch gaan we nog verkeerd .
Bij Bunnik hebben we de eerste koffiestop op een mooi terras. Het komt me hier bekend voor en dat klopt ook : vroeger was dit een jeugdherberg waar ik in een ver verleden leuke tijden heb beleefd.
Het duurt even voor we weer op weg kunnen: Siem zijn zadel moet gelicht worden zodat de accu weer aan de gang gezet kan worden met de booster van Ed die nog snel in de zijtas van de Harley is meegegaan.Daarvoor werd wel zijn regenbroek eruit gewipt maar het zou vandaag toch echt niet gaan regenen.(?)
Weer op weg steken we het Amsterdam Rijnkanaal over en later ook nog de Lek (klopt het allemaal nog Jan en Rob?)
Via Gorinchem en Arkel komen we uit bij de Linge. In het dorpje Oosterwijk maken we een heuse bergafdaling naar het lunchrestaurant met een landing in een grindbak
Na wat tips van de mannen hoe deze afdaling te maken toch nog heelhuids beneden beland en heerlijk gegeten.

Na weer even Siem zijn zitting lichten rijden we al gauw tussen de fruitbomen.
Willem komt ogen tekort en wil graag even zien of hier ook zo veel ( of zo weinig?) fruit aan de bomen hangt maar dit valt nog niet mee. Ja , moet je maar wat langzamer rijden!
Door nog wat leuke plaatsjes zoals Buren steken we weer het Amsterdam Rijnkanaal over en rijden weer richting het Noorden.
We krijgen warempel nog een klein buitje op ons kop maar gelukkig is het na een paar kilometer weer droog. Ed kreeg al een beetje last van natte benen.
Bij Amerongen met een pontje over ,als ik het goed heb ,de Nederrijn en dan krijgen we nog een mooi stuk door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.
Het laatste gedeelte is nog een stuk A1 en A7 en een kwartiertje na zessen zijn we thuis na een lange maar mooie rit van 335 km.
Jan en Rob, Bedankt!

Groetjes Van Jacqueline de Boer