Tja daar wordt je dan wakker en natuurlijk de buienradar van gisterenavond had gelijk SNEEUW!! De kinderen helemaal gelukkig en papa wat minder blij. Eerst maar even ontbijten en daarna natuurlijk sleetje rijden ingepeperd worden door mijn vrouw (ja die kan d’r wat van). En toen…. nou sowieso een koppie doen bij Stam al is het maar om de organisator van de rit te spreken maar ga ik met de auto of met de motor.
 
Eerlijk is eerlijk deze “bikkel” twijfelde of hij op de motor zou komen want dat poetsen van de snertrit stond me nog helder voor de geest en hier heb ik echt een hekel aan. Maar even een SMS naar Maartje maar die gaf niet thuis, zou ze dan echt op de motor zitten?? Nou ja, ik kon nu niet anders meer dan mijn pak aantrekken en gaan! Ok ik was enigszins uitgedaagd door onderstaande krabbel op onze Hyves.

“ Ha die Johan,

Rijd je ook mee met de openingsrit?
Ik heb de sneeuwkettingen al om mijn wielen heen
Een echte bikkel rijd mee hé !!!

Zie je maandag !!!
Groetjes Maartje “

Al met al op de motor dus naar Stam, beetje mopperend want als dit een voorbode zou zijn hoe de weergoden ons dit jaar gezind zouden zijn nou dan wordt het echt een Bikkelcompetitie! Bij Stam aangekomen was ik de eerste motorrijder maar ik had mijn Honda-vriendjes al gespot bij het benzinestation dus dat zou wel goed komen. Binnen zaten diverse leden al aan een lekker bakkie pleur maar zonder motor?!? Mijn telefoon even gecheckt en jawel een antwoord van Maartje “kom met de auto”?!? Dus het resultaat voor zo ver bij ons bekend is dat er 3 motorrijders zijn op komen dagen allen op een Honda! Zullen we de titel “Bikkelcompetitie” maar aanpassen?

Toch hebben we Maartje snel overgehaald om toch maar een stukje mee te sturen. Ik zal niet ontkennen dat we de route hebben aangepast (lees ingekort) maar we hebben wel met z’n vieren gereden zie ook de foto’s.

Tip voor Willem, de route kun je dus gewoon inzetten voor 2009! Al met al toch even lekker gereden tussen de sneeuwbuien door maar ook wij (Maartje, Michiel, Maurice en ik) willen ook wel een beter wegdek als dit.

In de middag thuis gekomen heb ik direct de motor afgespoeld en drooggemaakt zodat hij weer gesteld staat voor de volgende rit. Alhoewel ik mij voor de volgende rit op voorhand voor afmeldt i.v.m. andere sportactiviteiten dus voor mij wordt het tot 27 april!

De groeten (ook namens de andere 2 bikkels en ½ bikkelinnetje),

Johan Kuin