Op zaterdag 15 maart was het jaarlijks oefenen bij Pe Schipper.
De weergoden waren ons goed gezind, het was droog en er kwam zelfs een zonnetje bij. Om 8.45 was het verzamelen bij Pe Schipper. Met z’n tienen gingen we richting oefenterrein.
Als eerste werd ons de langzame sla-om uitgelegd. Nog een beetje onwennig maar vol goede moet gingen we erop aan. Na een aantal keer doen kreeg ik er aardigheid in en ging het steeds beter.
Ik heb net een nieuwe motor, dus dit zijn dan leuke dingen om je motor goed te leren kennen.

Toen we dat een beetje door hadden kwam het ‘’gevreesde achie’’. Wouter werd gevraagd om het voor te doen, maar die bedankte voor de eer. Ben daarin tegen reed hem of het dagelijkse kost was. Kees Koopman en Hans Vytiska hadden er ook een kluif aan met die grote motoren. Emmy Wyte had al in geen 29 jaar motor gereden en vond het dan ook erg moeilijk. Marijke Commandeur had net 3 dagen een motor, maar met een ‘vers’ rijbewijs zat de feeling er nog goed in. Jack Laan bracht het er ook goed vanaf. Zelf vond ik het moeilijk en kwam toch regelmatig even dat voetje bij de grond, maar dat heeft vast niemand gezien… Wink

Verder werd er nog even geoefend met de halve draaien en het wegrijden uit het vak.
Pe heeft heel wat calorieën verbrand met het rennen tussen alle oefeningen om de kegels weer rechtop te zetten. Tevens werd hij geholpen door Janine die de langzame oefeningen liet voor wat het was. Flip zijn motor had er minder zin in dan Flip zelf en sloeg steeds af. Later bleek dat vanwege de hoog oplopende temperatuur te zijn.

Om 11 uur was het tijd voor een bakkie en gingen we richting Stam. De kruising die we wilden oversteken was afgezet wegens een ongeval. Dus wij in achter elkaar over het fietspad, weer een voordeel van een motor!

Na de koffie terug en toen was het tijd voor de snelle oefeningen. Snelle sla-om, erg leuk om te doen! Kees Koopman lanceerde de meeste kegels het zijn koffers een paar meter de lucht in.
Uitwijken en de remproeven werden ook nog even doorgenomen. Met de noodstop had ik het vrij snel gehad, teveel achter remmen, achterwiel blokkeert en rook van de banden…..En dan toch een beetje de angst om met mijn nieuwe motor te vallen.

Al met al was het weer een zeer leerzame dag . Zeker een aanrader om volgend jaar (weer)mee te doen.

Maartje