Wim en Loes hebben een rit gebruikt die vorig jaar niet door is gegaan vanwege barre weersomstandigheden. De regen kwam toen met bakken uit de lucht en dat zou de hele dag ook zo blijven. Ze hebben het geheel nu aangepast en opnieuw op papier gezet. Het waren de Havenstedenroute en de Noordwest-Overijssel route op een leuke manier aan elkaar geplakt.
 
Wim rekende op goed weer en een hoge opkomst. Wel, het weer was formidabel. Een perfecte temperatuur en licht bewolkt, dus ook geen last van een hinderlijke zon. Bijna geen wind en de natuur op z’n mooist.
Tussen kwart over negen en half tien zijn we bij Total Wognum vertrokken met 20 personen. Ik zelf had op een hogere opkomst gerekend. Het is een mooie “oefening” voor het Eifelweekend dat over krap twee weken op de agenda staat. Friesland en Overijsssel zijn mooie en vooral hele rustige provincies. Veel mooie, grote huizen en boerderijen en heel veel fris goen met schapen en lammetjes, die mooie Friese paarden met veulens en ook de koeien liepen al buiten. Kortom het was genieten van de natuur en een perfecte route.

Het eerste gedeelte ging over de A7 en de Afsluitdijk naar Zurich voor een koffiestop. Wim, Flip, Nel en ikzelf waren de hekkensluiters. In Zurich gelijk maar koffie met gebak voor mijzelf, Flip en Nel. We waren tenslotte een dag uit.
Daarna gingen we weer verder door dat mooie Friesland. Na twee kleine rondjes rond Zurich gereden te hebben ging het richting Bolsward en daar zakten we af naar het zuiden.
Oude Mirdum was het verste punt in Friesland, waarna we op een gegeven moment in de Flevopolder reden. Vlak bij Kuinre, in restaurant de Wipkip was onze lunchplek. Dit kwam ons allemaal heel bekend voor. Dit was vorig jaar ook de plaats van ons kampeerweekend. Wim had gebeld in Zurich dat we eraan kwamen met 20 man/vrouw. Tot hun grote opluchting niet allemaal tegelijk, maar in meerdere groepen en groepjes. Toch waren ze niet berekend op zo’n mooie dag en een grote toeploop van motorrijders en andere belangstellenden. De bediening kon het allemaal niet aan en sommigen van ons moesten wel erg lang wachten op hun bestelling. Men verkeerde daar nog een beetje in winterslaap denk ik.

Na de lunch gingen we weer vol goede moed op de motor zitten. Eerst oostwaarts richting Giethoorn. Het zuidelijkste punt was Zwartsluis en toen naar het westen richting Kraggenburg en uiteindelijk de Houtribdijk. Vlakbij Zwartsluis hebben we nog een pauze ingelast op een mooi zonnig terras. Een glas drinken en een zalige sorbet gingen er nog wel in.
De pauze bij Checkpoint Charlie op de dijk hebben we toen maar overgeslagen. Aan het einde van de dijk bij Enkhuizen hebben we naar elkaar gezwaaid en gingen we uit elkaar. Tegen die tijd liep het al aardig tegen vijf uur aan en hadden we meer dan 350 km op de teller staan.
Wim en Loes, bedankt voor het uitzetten van de rit. We hebben onder ideale weersomstandigheden een hele mooie rit gereden.

Marianne & Flip Broers.