De gehele week was het weer matig, zondag was het prima weer voor een ritje. Toen we om half twaalf bij Stam kwamen stonden er al de nodige motoren op de parkeerplaats. Na de koffie gingen we met 23 motoren op pad, geen slecht aantal zo op het einde van het toerseizoen. Het zonnetje begon te schijnen en het was 11 o C.
 
 
De rit ging van Nibbixwoud, Hauwert naar Westwoud, vandaar naar Hoogkarspel , dit was het meest oostelijke punt dat we bereikten, vervolgens via Hem en Wijdenes op Hoorn aan. Door Hoorn en de dijk op, deze gevolgd tot in Edam. Persoonlijk vind ik de IJsselmeerdijk één van de mooiste stukken, jammer dat het stuk tussen Enkhuizen en Hoorn nog steeds geblokkeerd is. Door Edam over 2 fietsbruggetjes naar Volendam, waar we de bussen met “de Graafschap” supporters moesten laten voorgaan. De dijk verder gevolgd naar Katwoude. Vlak voor Monnickendam de N247 verlaten en koers gezet richting Purmerend.
Hier kwamen we terecht op waarschijnlijk één van de meest vervelende polderwegen die er in Purmer is, om de 3 à 400m een drempel. Via Kwadijk, waar de borden voor max. snelheid 30 km. overdreven zijn, want harder kun je hier toch niet rijden, zo slecht is de bestrating. Door de polder naar het mooi gelegen Hobrede en vandaar de Beemster in, doorgereden tot op de dijk van de Beemster ringvaart en linksaf naar De Rijp.

De parkeersplaats opgezocht voor ’t Stadhuis van Amsterdam, dit bleek het terras van restaurant Oudejans te zijn. Hier werden we van harte welkom geheten, er was duidelijk op ons gerekend. Ze hadden speciaal voor ons een lange tafel ingericht. De snert en bijlage waren prima. De bediening was vriendelijk en iedereen kon zoveel opscheppen als hij wilde. De sfeer was zo goed, dat de bediening vroeg of we soms een wijntje bij de snert wilden. Dit kon natuurlijk niet, daar we nog verder op de motor moesten, maar desondanks werd het verjaardaglied voor één van de andere aanwezige gasten volop meegezongen. Kortom prima pitstop, misschien nog eens voor in de toekomst.

De Rijp was ook het meest zuidelijke punt van de route, dus de koers ging weer richting het noordwesten, via Graft ,Stompetoren, Oterleek naar de AC de Graafweg, deze overgestoken en binnendoor naar Nieuwe Niedorp, alwaar we het “Motorenmuseum” passeerden. Nooit geweten dat daar een motorenmuseum was, moet ik toch nog eens een bezoek gaan brengen. Via, via naar ’t Veld en vandaar door de polder naar Moerbeek. Iets voorbij het gehucht werd ons verzocht te stoppen, dit i.v.m. de tv-opnamen van een of andere Nederlandse serie, die zich afspeelt op Texel, zo word je dus bedonderd. Na een minuut of 10 mochten we weer rijden en kwamen via de andere kant weer Nieuwe Niedorp binnen. Vandaar via Aartswoud en Sijbekarspel op Wognum aan. Waar we bij Stam met Flip en Marianne met een bak koffie het toerseizoen afsloten.

Kortom prima rit, beschrijving foutloos, dank zij het zonnetje overwegend droge wegen.

De organisatoren Maartje en Marianne bedankt.

Loes en Wim.