Ja hier schrijf ik weer een stukje en dat vind ik geen enkel bezwaar en zeker niet als het die mooie rit is die dwars door Drenthe heen gaat. Herten, koeien, lepelaars, geiten, van alles zie zo'n dag er lijkt wel geen eind aan te komen. En dan die op komst een man of 40 dat was niet mis. Nou ja ik heb er dan wel een paar bij verzonnen maar ach wat geeft het als je maar lol heb met mekaar.

We hebben verzameld bij de McDonalds in Enkhuizen en daar vandaan gingen we de dijk over naar Lelystad, die stad wordt ook almaar groter. Wij gingen gelukkig links af dan ben je er zo weer uit, langs de golfbaan zie je, daar kun je mooi doorrijden richting Emmeloord. En dan langs die dijk met al die molens het is toch een prachtig gezicht al die energie-opwekkers achter elkaar en ze zetten er steeds maar weer bij, het lijkt niet op te houden.
Wij gingen bij de afslag Nagele er af en richting de Kadoelerbrug. Ja en waarachtig een hond kwam de weg op richting Marianne, maar die miste hem net en toen kwam.... ja je raadt het al Flip. Nou die had hem, hij reed over z'n poot heen, welke weet ik niet precies en Flip ook niet. Hij had wat geraakt maar wist niet precies meer wat het geweest was. We hebben nog effe gestopt om te kijken of er wat met de motor was maar niks te zien zo op het eerste moment. Flip kon ons nog wel vertellen wat hij geleerd had bij Pé Schipper: “als je wat voor je wielen krijgt dan recht, ja rechtdoor er overheen (ik had misschien toch een beetje uitweken).

Afijn we stapten weer op. Ja, ja en met 40 man dan duurt dat wel effen voor we allemaal weer rijden . Over de brug rechts af en meteen weer links het was goed dat ik niet voorop reed want ik was zo deur stoven richting Zwartsluis. Daar hebben ze zulk goed ijs, we steken daar meestal effe op voor een versnapering maar dut keer dus niet. Ja, we reden richting Wanneperveen tussen de meren door , ik daar ooit nog wel eens gevaren met een boot op het Beulakermeer, dat komt zo ik heb daar in die omgeving veel gereden toen ik in Meppel woonde. Maar gelukkig nu woon ik alweer  een tijdje in Noord Holland.

We zijn langs de de boerderij van Bartje gereden vlak bij de watertoren van Meppel op televisie wel bekend van “Ik bid niet voor brune boone”. Zo zie je maar, je weet lang niet alles wat er langs de weg staat en gaat, dat is denk ik maar goed ook. Wie wil er nou alles weten, zie dat bedoel ik nou.
Richting Ruinen en ja nu weer een paard op de weg dat beest steigeren en te keer gaan. Wij heel voorzichtig er langs met gas terug, ging maar net goed.
Lekker koffie met appelgebak genoten, heel bijzondere volgens Jan en klopt ook de tafeltjes waren verdeeld in gebak met slagroom en tafeltjes zonder slagroom, ja zo ging dat nu eenmaal.(dit werd trouwens opgemerkt door Piet).
Na de koffie door richting Wijster en Odoornerveen, weet je waarom er van die mooie rechte kanalen zijn, dat komt door het veen. Ze hadden in vroeger tijden veen nodig om de kachel  te stoken en wat hadden ze nou gedaan? Eerst kanalen graven die gebruikten ze dan voor het transport van het veen met trekschuiten, paard op de wal, boot in de sloot en gaan met die banaan. Zo kwamen we dus aan veen en mooie rechte kanalen.

Weet je dan is er nog zo'n mooie route aanduiding vlak voor dat we van de lunch gingen genieten krp RE bij de lantaarnpaal in Appelscha li richting Meppel maar eerst rechtdoor: LUNCH OP DE TERRASSEN.
Ja, ik rijd deze route voor de 2e keer,  een aanrader vooral die Vallei dat is echt mooi, zo mooi breed en dan zie je steeds weer andere dingen. Ach ik ben nog wel meer dingen tegengekomen zoals grote zwart witte schapen op de hei bij Dwingeloo, nog nooit zulke grote schapen gezien, het leken wel koeien maar ja die lopen toch niet op de hei!! Een paar reuzen stoelen van wel 4 meter hoog, ik dacht even bij mezelf wie daar op zit moet je niet tegen komen in donker.
We hebben ook veel gemist want ja, Jan reed eerst voorop nou die laat er geen gras overgroeien. Hij zegt altijd dat Rob hard rijdt maar zelf kart ie 'm aan, bijna niet te volgen en dan rij je een boel voorbij zal ik je vertellen.
En waarachtig nog een regeltje toe, er waren gelukkig 3 introducés, want dat was meer dan 30% van de totale groep.

Groetjes van Cees.