De vooruitzichten voor wat het weer betreft waren uitstekend dus met goede zin verzamelden we ons bij het Total tankstation. De opkomst was goed , zo’n 25 man en vrouw denk ik maar ik heb ze niet precies geteld.
Nog een heel aantal had zich begin van de week opgegeven en dat zal vast met deze weersvooruitzichten te maken hebben.


Omdat ik zelf dit jaar nog niet zoveel km gemaakt heb en er  volgende week zo’n 1200 te rijden zijn ( Eifel) voor mij dus ook goed om te rijden. Met de kermis  in het verschiet waren we allemaal nog lekker fris.
Het was prima weer, niet te warm en een voorzichtig zonnetje zo nu en dan.

Na een welkom door Marianne die samen met Flip de rit heeft gemaakt konden de motoren gaan ronken. In groepjes gingen we van start richting Sijbekarspel en reden we door het altijd mooie Twisk en Opperdoes. Daarna richting Medemblik en een flink stuk langs de IJsselmeerdijk. We passeerden Onderdijk, Wervershoof  en tuften zo rustig Enkhuizen binnen. De dijk richting Hoorn is nog steeds afgesloten dus via Stedebroec, Venhuizen en Hem arriveerden we in Wijdenes bij restaurant d’Egelantier voorheen de Bierstal.

Daar stond een lekker ontbijtje voor ons klaar. Met de nodige bakkies koffie erbij ging dit er wel in. Ook de fruitschaal was goed gevuld, kortom prima voor elkaar.

Na de ontbijtstop ging de reis verder door ons mooie Westfriese land: Westwoud, Blokker en  Hoorn. Richting het zuidwesten wachtte ons ook nog een mooie route met weer een heel ander landschap. Door Grosthuizen, Oudendijk, Beets, de  Beemster langs mooie dijkjes door de Schermer met Schermerhorn richting Hensbroek. Via Obdam en Spanbroek eindigt de rit weer in Wognum met inmiddels een stralend zonnetje en nog een hele dag voor ons. Het kermisweekend is uitstekend begonnen en volgende week op naar de Eifel met alweer een supergoed weersvooruitzicht!

Groetjes Jacqueline de Boer