Hallo allemaal.

We moesten om 10 uur verzamelen bij het tankstation in Wognum. Maar ik kwam te laat, alles zat tegen en dan neem je ook nog de verkeerde afslag. Maar ze hebben gelukkig op mij gewacht. De andere helft was wel al vertrokken.


We gingen vanaf het tankstation via Oosthuizen en Amsterdam naar Ouderkerk aan de Amstel. Daar reden we één van de andere groepen weer voorbij. De rit ging bijna helemaal langs het water.

De Amstel is een breed water, een prachtige omgeving en veel mooie oude panden. Af en toe moesten we wachten voor een rug die open was omdat er boten door moesten. Er was veel verkeer op het water,
natuurlijk door het mooie weer. Het was heerlijk weer om te rijden, niet te arm, net goed. Er waren ook veel gezellige terrassen, en wij maar doorrijden.

Dan naar Uithoorn, Mijdrecht, Woerden en Bodegraven. Een heel mooi gebied. De plaatsen waar we doorheen reden waren de moeite waard om te bekijken, maar helaas, wij moesten door naar de picknickplaats. Toen naar Oudewater, deze plaats is bekend om zijn ooievaars, we hebben er een paar gezien, en ook om zijn Heksenwaag. Je kan er je laten wegen op de oude waag: is er niks aan de hand, dan krijg je een certificaat dat je geen heks bent maar een gewoon mens. Dat is toch wel leuk.


Dan door naar Haastrecht naar de picknickplek aan de Vlist. Lekker even gezeten en gekletst. Janine was er ook maar reed niet mee, dat ging nog niet vanwege een blessure. Ik zag één van de mannen met een klein barbecuetje lopen maar heb niet gezien wat hij ermee deed. (Noot van de redactie: deze man was Hans Vytiska die heerlijke worstjes op z'n barbecue heeft gebakken).

Toen weer verder naar Lopik, daar zagen we de zendmast staan, wat een lelijk ding. We hebben niet de weg naar Harmelen gevraagd maar zijn er toch gekomen. Dan langs de Lek en naar Haarzuilens, wat een prachtig kasteel, de moeite waard om te bezoeken maar weer geen tijd. Het plaatsje zelf ademt nog de sfeer uit van toen. Daarna via Breukelen en Nieuwersluis naar Loenen, nog steeds langs het water, nu de Vecht. Alles stond nog bijna mooi in bloei, ook de mooie hortensia's waar Loenen om bekend staat. Baambrugge, Abcoude, Amsterdam en op naar
huis.

Wat hebben wij genoten van deze rit. Jammer dat er niet meer meegegaan zijn. Jullie hebben echt wat gemist. Bedankt voor het goede uitstippelen ervan. En Cees voor het goede navigeren, het ging prima.

Groetjes,

Marianne Homan.