Daar het downloaden van de route maar gedeeltelijk lukte, (we konden wel de terugroute tevoorschijn toveren) en het adres van de kampeerboerderij ook niet op het internet te achterhalen was, daar de site geblokkeerd was. Marianne opgebeld en zij mailde de heenroute door, dat was maar goed ook, want ik denk niet dat we als we naar Borger waren gereden, de kampeerboerderij gevonden hadden.
Onder steeds donker wordende luchten, de A7 gevolgd tot Groningen, vervolgens de A28 naar Assen en binnendoor naar Borger. De boerderij was behoorlijk luxe, openhaard etc. prima bedden en bijna iedereen had dank zij (de geringe deelname) een kamer voor zichzelf, wat de nachtrust zeker ten goede is gekomen.

Zaterdag goed weer en na een ontbijt met de gebruikelijke scrambled eggs, uiteraard prima verzorgd door Jan en Rob, om ca 10 uur vertrokken voor de rondrit. Mooie rit, die door een stukje Duitsland voerde, de bezitters van all-roads konden hun hart ophalen, op de stukken halfverhard en soms onverhard. Ook was er nog een km of 9 TUV-testbaan voor schokbrekers en vering opgenomen in de route.
s’Avonds de barbecue, de organisatoren hadden echt alles uit de kast gehaald, we werden verrast met borden van keramiek met bijbehorend tafelzilver en dank zij de inzet van een aantal bekwame branderspecialisten was de barbecue grote klasse. Het vlees en de salades waren overheerlijk. Na afloop geen afwas, de vuile borden en het bestek werden in een krat gedaan en gingen retour naar de barbecuespecialist.

Zondagochtend waren we in het huis vrij snel klaar, daar we gebruik konden maken van de aanwezige afwasmachine, zodat we tijdig de terugroute aanvingen. Binnendoor richting Amen daarna kwamen we over de bekende wegen bekend als we naar de motorrace op Assen gaan.  Via Hijken, Diever, Wapse naar Vledder richting Steenwijk en vandaar richting Wolvega . Koffie gedronken in een restaurant met uitzicht op de Linde, waar een groep sport(prijs)vissers bezig was een avondmaal bij elkaar te vissen, dat het niet lukte lag zeker niet aan het materiaal en de outfit die ze bij zich hadden.

Na de koffie richting Scherpenzeel, via Echten richting Sloten. Onderweg nog een brug die was afgesloten. Flip ging kijken of we er overheen konden, hij kwam teruggereden dus wij reden door, Loes zette een hek opzij en zo passeerden we de afzetting, ik stopte en keek om me heen en zag tot mijn verbazing Aad naast me staan, waar waren Flip en Marianne?? Wat bleek nadat Flip terug was bij Marianne ging de brug open, dat functioneerde dus nog, nadat de brug dicht was, was de ploeg compleet. Vervolgens richting Koudum en richting Workum, hier raakten we het spoor bijster, na een rondje gereden te hebben, kwam de weg me bekend voor en besloot langs de IJsselmeerdijk richting Zurich te rijden. Via Gaast naar Makkum, hier kwam de route weer overheen met die van de routerol. Bij Zurich de A7 genomen naar Wognum.

We kunnen niet anders zeggen dat het weekend een groot succes was, prima kampeerboerderij, mooie routes gereden en heerlijk eten. Jammer dat het aantal deelnemers tegenviel. Frida, Gerda, Aad en Ton heel erg bedankt voor dit prima weekend.

Loes en Wim