Vertrek 13.00 uur Nederlandse toit.

Als je de rit wilt downloaden om te printen dan staat er boven aan een rijtje met afkortingen, nou die heb ik voor deze keer toch maar een keer bestudeerd want de vorige keer, dat was vorig jaar met de regenrit ofwel de snertrit (snertweer), miste ik een paar afkortingen. Nou ja ik bedoel dan eigenlijk de betekenis van die afkortingen begrijpt u. En dat kwam mij nu goed van pas want ik heb voor reden. Er zaten er 2 achter mij die blind op mij konden vertrouwen zo goed had ik de rit dit keer bekeken, van tevoren zeg maar. Ben  2 keer gestopt voor overleg want er zaten volgens mij wel een paar oneffenheden in. Het was een korte maar goeie rit, alles er op en er aan voor diegene die wel es mee rijden, geen onbekend gedoe.


Je kent het wel, stukje rechte weg, stukje met bochten, hier en daar een rondje dan effe varen over het Noord Hollands kanaal en dan richting de duinen. Door de duinen en het bos en even later opsteken bij restaurant Duinvermaak, dat is altijd lekker.
We staan nog bij de motoren, helm af en handschoenen uit en dan vraag ik daar aan Jos, jaaaa die was mee leuk hè? :”Heb jij geen route of Garmin bij je?” Zegt ie tegen mij: “Hij zit in mijn top koffer.” Vraag ik nog aan hem: “Leest dat niet moeilijk?” Zegt hij vrolijk: “Nee als ik de weg kwijt ben dan pak ik hem er wel bij.” Zo zie je maar, hij vaart blind op zijn voorganger totdat het fout gaat. Nou ja, eerder heb je hem ook niet echt nodig als er iemand voorrijdt
.
Dit was voor mij de eerste rit dit jaar, het weer was matig, eerst wat zon en ter hoogte van Schardam, dit ligt langs het IJsselmeer voor diegene die niet zo sterk zijn in topografie (aardrijkskunde), een spatje regen.
Daarna werd het toch wel wat frisjes, mijn vingers kwamen pas weer tot leven bij de hot choco en bosbessentaart met slagroom in restaurant Duinvermaak.
Iedereen bedankt die aan deze rit veel werk hebben gehad, ik en ik denk dat ook de andere 15 MCWognumleden deze rit met veel plezier hebben gereden.

Bedankt,  tot ziens en veel motor plezier van Cees.