Vandaag staat onze derde motorrit van dit seizoen op het programma. Tijdens de eerste twee ritten was het weliswaar droog, er lag geen sneeuw en het vroor niet. Maar dat was het dan ook wel. Het was koud, winderig en bar ongezellig weer. Ook de natuur moest nog helemaal op gang komen.

Maar dan vandaag: stralend weer, heerlijke temperaturen, geen wind en de natuur op zijn mooist. De bollenvelden bijna allemaal in bloei en dan kijk ik altijd weer vol interesse naar die mensen die op hun buik in de prut met een dure fotocamera dat alles bestuderen.

De start was om 10.00 uur bij het Total tankstation en op het moment dat wij arriveerden stonden er 5 personen. Wim Boonstra, de organisator van de rit, Hans & Annelies Houtakkers, Piet Hoedjes en Joop Webbers. Met z’n zevenen achter elkaar zijn we  aan de rit begonnen, Wim voorop, die kende de rit op z’n duimpje, dus het reed allemaal heel ontspannend.

Via de parallelweg van de A7, langs ijsbaan de Westfries richting Berkhout naar de IJsselmeerdijk, Schardam, Oosthuizen, Purmerend. Vlak voor Purmerend, op een smal dijkje kwam ons een wandellegioen tegemoet, even opletten dus. Dan door Purmerend richting Spijkerboor, Krommenie en Uitgeest naar Akersloot. Vlak bij het pontveer staat een restaurant en daar hebben we buiten op het terras een kop koffie gedronken en voor de meesten appeltaart al of niet versiert met slagroom.

Na deze koffiepauze de jassen weer aan en helmen op het hoofd voor het tweede gedeelte van de rit. Het pont ging gelukkig zonder ons naar de overkant (ik heb het niet zo op pontjes) en wij gingen langs het water naar Heiloo, Bergen, Schoorl en verder omhoog naar Callantsoog en Den Helder. In Callantsoog is het altijd druk, maar doordat het nog vroeg in het seizoen was kwamen we er toch vrij vlot doorheen.

Uit Den Helder reden we via Anna Paulowna naar van Ewijksluis alwaar we de lunch gebruikten. Het was inmiddels al wat later in de middag dus we hadden best trek en zaten heerlijk op het terras. Het weer was veranderd, wel warm, maar bewolkt en tot onze verrassing vielen daar een paar dikke druppels uit.

Vervolgens gingen we weer van start voor de laatste etappe van de rit. Deze voerde ons door Oudesluis, Aartswoud, de Weere,  Sijbekarspel naar Wognum.
We hebben al veel ritten gereden in Noord-Holland maar dit was wel een hele mooie, verrassend en heel goed uitgezet.
Wim & Loes bedankt,  we hebben een hele mooie dag gehad.

Marianne & Flip.