Op tijd bij het pomp station vertrokken op weg naar de ontbijt locatie. Nu rijd ik voor, in de richting Hoorn en bij de rotonde staat een bord de Hulk Tennisbaan en wat blief ik scheur er zo in. Want op de routerol werd geschreven bij de Hulk links af. Ik neem de rotonde aan het eind en zie dat Marianne en Flip mij achter na komen, dus ik denk dat zit goed nou mooi.

En even later zie ik in mijn spiegels dat Flip en Marianne omdraaien en denk, na dat er van de kilometers geen snars meer klopt, ik draai ook maar om. En wat, nu ja, rij ik helemaal achter aan! Ja zo zie je maar het tij kan snel keren.

Weer op de goede weg verder, ik blijf even achter deze 2 altijd aanwezige clubgenoten en tot mijn verbazing zie ik even verder op een zijstraat links de Hulk. Daar maar in en zo komen we op de dijk van het IJsselmeer en volgen deze  tot aan afslag Oudendijk,  dan door de polder richting Oosthuizen. Bij Oosthuizen rechts af richting Alkmaar en dan over de dijk rechtdoor, niet de bocht om dus: richting Kwadijk. Beetje links en een beetje rechts en zie dan rij je zo langs Uitdam, daar heb ik nog wel een aantal jaren achtereen op de camping gestaan. Leuk joh, beetje surfen, beetje zwemmen en 's avonds een soort zeskamp, je kent het wel diverse spellen zaklopen en biervat rollen en wat denk je? Janette had mij achter mijn rug om opgegeven voor sweep h’m er af dat heeft iedereen wel eens gezien denk ik. Uitleg: paal over de sloot  met zeep ingesmeerd en 2 kussens of iets dergelijks  en dan er op lopen of zitten en dan de tegenstander rammen, wie er het langst op blijft heeft gewonnen. Ik had al moeite met er op blijven en ja je snapt  het al, één zwaai met een soort kussen en zonder dat ik raakte lag ik met m'n goeie goed in de haven. O ja we dwalen wat af waar waren we ook al weer.

Steeds verwondert het me weer op plaatsen te komen die ik op school niet heb geleerd met aardrijkskunde, ja zo heette dat in mijn tijd. Nu heet het TOPOGRAFIE, ik hoop dat ik dat goed gespeld heb anders krijg ik vast wel commentaar (even spellingscontrole). Via een fietsroute komen we richting Ransdorp en een heel klein dorpje (naam even kwijt zoek ik later wel op) aan het eind van een  doodlopende weg.
Daar hebben we ons brood opgegeten, een perfect gedekte tafel annex lopend buffet  stond klaar. Alles goed  en er was genoeg voor iedereen.

Toen iedereen was uitgegeten hebben we betaald en onze motoren weer gepakt. De mijne was helemaal ingesloten door het stel Jan &Rob, dus even wachten want ook Piet stond klem. Geen probleem, we nemen er alle tijd voor en Jan had als eerste de motor weg.

Nu kon de rit weer verder richting Zeeburg, stukje Amsterdam, klein stukje, echt alleen de rand en over de Schellingwouderbrug, ben ik ook al jaren niet meer overgeweest. En dan NIGTEVECHT, wat een naam hoe verzin je het. Verder naar Loenen en al zeg ik het zelf daar zijn wel prachtige stukjes om langs te rijden .
Op een gegeven ogenblik kon je toch een heel stuk over de,volgens mij was het de Vecht* kijken en in de verte zag je dan zo’n prachtige boogbrug.... een  moment om niet gauw te vergeten. Een stukje verder ging ik richting Baambrugge rechts af, of misschien wel een afslag te vroeg en was mijn voorrijder Piet Hoedjes weg, die ging rechtdoor achter Peter aan. Even verder op na zo’n 3 kilometer kwam links over de brug Amsterdam 10 kilometer niet dus ik heb hem gemist of ik was in de mist. Niet getreurd en doorgaan, beetje links, beetje rechts en zie daar even later op de A 10 wordt ik ingehaald door Peter. Zit ik toch weer op de goede weg.

Wat het weer betreft, dat kon niet beter, het was kurk droog. Nou ja, 2 spatten dan en ongeveer 10 graden. Tien graden te koud voor de tijd van het jaar en dan die tocht door de polder en over dijken  en de nieuwbouw langs  en het strand.  Het kon niet op, het was werkelijk een prachtige route.

Diegenen die hem hebben uitgezet kunnen wat mij betreft de volgende ook weer uitzetten, want dat hebben ze perfect gedaan. Bedankt namens ons allen.

Nu alleen nog de naam van het dorp aan het eind van de doodlopende straat waar we het ontbijt hebben genoten.  Opgezocht op GOOGLE maps en gevonden. HOLYSLOOT betekent letterlijk: ontbijten op de 13‘ in de heilige sloot.

Bedankt en dit was het dan de Ontbijtrit 2010.

Groeten van Cees

* Amsterdam-Rijnkanaal