Verslag van de Haakrit.

Allereerst een goeden dag samen, ik was bijna te laat met mijn verslag je kent het wel druk-druk-druk en nog eens druk. Die naam van de rit laten we het daar eerst eens over hebben, goed gevonden, leuk en ook recht op het doel af. Je weet wie er achter steekt en wie je  moet volgen als je de weg kwijt bent en hij rijdt voorbij. Of z’n vrouw met naast haar in de auto fungerend als tour le miep Frieda, kom je altijd an.

En dan dit nog even over het aantal deelnemers aan de rit, buitengewoon abominabel. Ik gaan ze gewoon opschrijven, hier zijn ze dan:

Op nummer (1)  de onvervalste Marian en man Flip(2),en dan (3) Peter altijd van de partij zelfs als er niemand komt opdagen gaat hij er in z’n eentje een prachtige dag van maken op de motor,(4) Joop (ps als je een papieren route wil dan kun je altijd bij Joop aanbellen want hij maakt hem gewoon zelf) en dan op nr(5) Ben altijd goed gemutst, nr (6) Piet uit Hensbroek, kan niet anders meer Pieten zijn er niet. Moet je nog even wachten dan stikt het er weer van, (7) Aad, hij vraagt vlak voor de rit of ik het misschien leuk vind om een coördinaten-rit te rijden. Nou je weet, het kan mij niet gek genoeg. Het was een zeer kort experiment, ongeveer tot de eerst bocht  en zijn toen overgegaan op de hoe heet het ook weer, oh ja GDB rit.  Nr (8) Ton  je kent hem wel boven in het verslag heb ik het al es over hem gehad, (9) Koos en (10) René, de gebroeders nieuw in Town, buren van al eerder in het verslag genoemde personen, (11) Rob met die stoere motor, (12) Hans op zijn stalen ros, (13) doen we niet aan (14) Frieda. Ze reed mee, ken je dat met (15) Gerda, nou die meiden gingen best pittig in dat autootje, we konden ze genies bij houden.

Dit waren ze dan, wel altijd dat gezellige ploegje wat heerlijk profiteert van dat fantastische weer die zondag, want dat was ‘t mooi weer.

Na dat we wat rond hadden gereden die zondag was het tijd om even op te steken en het werd ja, diegene die mee waren die weten het wel de GOUDEN KARPER. En dan tijdens zo’n bakkie koffie dan komt er van alles boven, ze vertellen heerlijk alles, alsof ze thuis zijn met z’n tweeën. Nr (2) zat al bijna aan de koffie toen nr (1) er bij kwam. Ik vroeg nog of ze naast nr (2) wilde zitten maar nr (2) zei direct dat dat niet nodig was, ik kon wel.

Nou zit het zo dat er leden zijn die dan weer voor en dan weer daar achter willen rijden, als ze er niet helemaal uitkomen, de route bedoel ik. Kijk het zit zo een van onze clubleden, ik noem geen namen, nr  (1) die vindt het verdraaid irritant als er een motorrijder achter haar aan zit, Flip gaat net nog, ojee nou heb ik toch een naam genoemd die direct verwijst naar die nr  (1). Maar nu even ter zake ze kan daar niet zo goed tegen, laat staan dat er 4 of meer motoren achter haar rijden. Ik heb het eens meegemaakt dat ze spontaan een pauze in laste om maar van die lastpakken af te zijn, als ze dan voorbij zijn dan gaat ze weer vrolijk verder.
Toch vind ik het heel fijn dat ze er zijn alle 2, want dit zijn de leden waar een motorclub wat aan heeft en nog met een vleugje humor toe, daar kunnen we allen een voorbeeld aan nemen.

Groeten van Cees

Klik hier voor de foto's van Peter van Velzen.