Opstap curcus bij Pé Schipper.

Vanmiddag gaan we met een aantal leden oefenen bij Pé Schipper. Voor mij allemaal bekende gezichten op Ruben na, Cees, Joop, Janine, Flip en ik hadden ons om 12.45 uur verzameld bij Pé in Wognum, en gingen naar een voor ons nieuwe oefenplek, waar alles al klaar stond.

We waren gelijk een aantal deelnemers kwijt geraakt tijdens de korte rit heen. Na een aantal keer terug gereden te hebben zijn wij alvast begonnen en de anderen kwamen iets later, ze waren in Hoorn beland en toen weer terug gereden naar Pé's huis, hier kregen ze te horen waar wij waren.

We waren totaal met z`n zessen en we hadden er erg veel zin in, het weer was ons goed gezind en de oefeningen waren ons niet onbekend. Na wat uitleg van Pé zijn we begonnen met de snelle slalom, door rijden tot het einde van het pad, keren en weer terug om daar de noodstop te maken. Was even wennen in het begin maar uiteindelijk had iedereen hem door. We moesten steeds onze remweg verkleinen om goed te kunnen handelen tijdens een nood situatie.

We vroegen aan Pé  of hij elke oefening even voor wou doen, konden we stiekem de kunst af kijken voor dat we hem zelf gingen doen. Op naar de langzame slalom, deze was ook even pittig omdat je het niet vaak doet. In zijn eerste versnelling en blijven gooien met je heupen om om die pionnen te komen. We merkten al gauw dat je te vaak naar beneden kijkt in plaats van rechtuit. Haha.  Pé ging voor de pionnen staan om ons goed te laten kijken, en dan ging het ook een stuk beter.

Even de motor aan de kant om de volgende oefening te bespreken, de uitwijk, jeetje ik was vergeten hoe eng deze eigenlijk was, maar na een paar keer erop af, ging het steeds beter. Hierna hebben het achtje gedaan, jeetje die viel echt niet mee, Janine zei al: “Ik wil eigenlijk lekker vooruit in plaats van rondjes, wanneer doe je dan nou?” Maar wij lieten ons niet kisten en gingen keurig een achtje draaien. Cees had de smaak al snel te pakken, en ging als een trein.

Het was inmiddels al over half vier dus hielden we het voor gezien, alle oefeningen hebben we gedaan en je merkt hoe belangrijk het toch is. We hopen dan ook dat er volgende keer meer leden zich aanmelden voor deze opfriscursus, want het was erg leerzaam en erg leuk om te doen.

Ik wens iedereen veel motor plezier toe dit seizoen en veel veilige kilometers.

Groetjes Wendy Walrecht.