Snertrit.

Zondag 6 november,de snertrit staat op de agenda.

De route zit al in de Zumo,en op de PC al gezien dat Jan en Rob  een leuk rondje, met veel mooie stuurweggetjes erin, hadden uitgezet.

De laatste rit voor 2011 en de afluiting van het jubileumjaar, met onbeperkt snert-eten als beloning. Zoals meestal als er iets te bikken valt is ook vandaag de opkomst prima. Bij Stam tel ik bij vertrek zo`n 20 motoren en 1 autootje. Eerst even een gezamenlijk gezellig bakkie doen en dan op pad. In een poging om onderweg wat foto`s te maken ben ik gelijk op pad gegaan.

De eerste plek bij de rotonde van de Goorn ging nog redelijk, alleen het ploegje van Flip & Marianne had bedacht om de 2e ipv de 3e afslag te nemen,daar was ik niet op bedacht. Om daarna ergens in de route weer de hele club te spotten valt niet mee. Dus toen ik na wat smokkelen met de route in Kwadijk stond was het voorste snellere ploegje daar al voorbij.

Dan voorbij Monnickendam het nog eens proberen langs de mooie bochtige dijk. Nou voor het fotograveren van snel tot heel snel voorbij rijdende motoren moet ik nog veel oefenen ,of gewoon het cameraatje de schuld geven…………?!?! Vervolgens via een eigen creatieve variatie van de route naar de koffiestop gereden. Daar kwam de hele ploeg weer bij elkaar en hier ff mooi aangezeten voor een bakkie,maar vooral niet te veel eten want de snert komt ook nog .Een aanzienlijk gedeelte van de leden kwam bij deze horeca-tent in aanmerking voor de daar geldende 55+ of  60+ korting, hoewel dat waarschijnlijk niet de reden was voor Jan & Rob om voor deze plek te kiezen. Omdat er in het volgende deel van de route wat wegen zaten die voor auto`s verboden zijn, de z.g. afgesloten sluiproutes,  had ik daar thuis op de PC al wat mee gerommeld,tenslotte is MCW een motorclub, dus hoor je mij niet mopperen.

Bij Purmerend de oorspronkelijke route weer opgepikt,en ik ben er nu wel achter dat je met zo`n MX5je best lekker kan trappen, dak open en gaan als de ……… In Ursem bij het terras van de Gouden Karper nog wat laatste plaatjes en toen achter het ploegje aan.Tot aan het bouwwerk van de brug in de Berkmeer……. jaja…,dus snel keren en ff omrijden,en aan het begin van de Zomerdijk zat ik er weer achter,op naar de snert!!!!

Aangekomen bij de Casa van Ben & Merita [wat een fraaie stek,zeg!!] waren er al meer leden op de snert afgekomen. ”Onbeperkt” hadden de dames van de snertploeg zichzelf als doel gesteld voor deze snertsessie. Er was niet alleen meeeeer dan voldoende, de snert smaakte ook voortreffelijk!! Dames van de snertploeg,hartelijk dank,het was dikke prima,Ben & Merita bedankt voor de gastvrijheid,en natuurlijk Jan & Rob voor een toffe rit.

Graag tot een volgende keer.

Mvg Peter van Velzen