7 mei 2017

De Drenthe rit.

Al vroeg uit de veren voor een rit door het mooie Drenthe, ik heb daar vlak bij Giethoorn

gewoond en voor mij is Giethoorn een klein plaatsje vlak bij Meppel.

Ik had daar een paar kennissen wonen en ging daar regelmatig om een biertje.Ik was een jaar of 20 en ging dan zwemmen, kano varen of zeilen op de Beulakker. Meest elke zondag gingen we daar naar toe, bij mooi weer natuurlijk.Familie van Janette mijn lieftallige vrouw, die lag daar langs de oever, meestal op de zelfde plek, met een boot aan een van de vele meren die Drente heeft. Koffie, een biertje, heel gezellig.

Deze rit die wilde ik niet missen allemaal bekende stukken  uit een verleden die allemaal gedachten laten opborrelen.Toch waren er een aantal plekjes waar ik nog niet eerder was geweest, ondanks dat ik toch nog regelmatig in die omgeving kom. Mijn schoonmoeder woont namelijk nog in Meppel.

Dit even ter zijde. De rit begon  in Enkhuizen, de dijk over naar Lelystad en vandaar richting Kampen. Koffie drinken, ja, voor € 0,75 cent een bakkie (in Genemuiden aan de Haven), dat zie je niet vaak meer. Goed geregeld Pim en Jody. Pontje over in Genemuiden en dan richting Zwartsluis.

Er waren toch wel een stuk of 10 -11-12  motorrijders die deze rit meededen. Heel tof, goeie opkomst. Ik zelf ben met de club meegereden tot 12.15 uur, ergens in Vledder of zo ben ik af gehaakt. Dat kwam zo mijn klein zoon  Mex  was jarig en vierde  zijn 1é verjaardag  op zondagmiddag dus daar moest ik toch even langs. Gelukkig startte de rit al om 9 uur, zodat ik toch nog een heel stuk mee kon rijden. Altijd leuk om mee te doen.

Voor zo ver ik de rit had mee gereden klopte de route via Garmin. Ik denk dat de rest ook goed was maar dat verneem ik later dan wel.

Pim en Jody voor zo ver ik meegereden ben; het was een top rit! Bedankt en ik zie jullie de volgende keer weer.

Wel thuis, tot later, Cees.