En dan is het alweer zo ver: de eerste rit van het jaar zit er al weer op .We verzamelden bij café Stam voor de koffie zoals altijd met de eerste rit van het jaar en ook konden we daar de kilometerstand opgeven voor de Bikkel van het Jaar. Marianne noteerde deze heel zorgvuldig op het meegenomen formulier waarop alle leden van de club staan. Maar helaas ook dit jaar kwamen niet alle leden opdagen. Er was zelfs voor live muziek gezorgd, ook dat kreeg niet alle leden over stag, al was dat niet voor iedereen zo plezierig, te luid!!!!!

Toen we om een uur of half twaalf vertrokken, waren er toch een 28 motoren en 30 deelnemers, dat was toch een redelijk rennersveld of noem je dat niet zo? Het was een prachtige dag om motor te rijden, wel was er een stevige wind. Nog niet het dorp uit of er kwamen van alle kanten hardlopers op ons af, daar moest je gewoon tussen door manoeuvreren want echt aan de kant liepen die niet, levensgevaarlijk.De rit ging langs het IJsselmeer. Waar voorheen een restaurant was, dicht bij Hoorn hadden ze nu een reusachtige appel in de tuin begraven en volgens mij ook nog een peer even verderop dat kon ik niet zo goed zien.Verder door naar Oudendijk, Oosthuizen, Warder richting Edam en voor het bordje sieraden en tabak rechts af richting Monnickendam en langs de vogelhut “rechts” naar Zuiderwoude en even verderop, na de garage rechts. Oeps vergeten af te slaan, ik steek nog wel mijn hand uit voor Aad zodat die de bocht nog wel haalt en ik draai verderop om terug te gaan, nu voor de Mazda garage links. Zaandam Oost en dan bij de “Koperen Bel” koffie drinken.

Na de koffie langs cacao aan de Zaan richting de Enge Wormer, Oost knollendam, Spijkerboor richting Driehuizen. Schermerhorn, de Mijzen, Avenhorn, de Goorn en Bobeldijk. Nog wel even links voor rechts verwisseld bij de afslag Bobeldijk en wat schetst mijn verbazing, we rijden weer op huis an, voor de snelweg links en dan Wognum. Bierje gedronken en naar huis. De groeten allemaal, het was me weer een waar genoegen en een fijne dag.

Met de vriendelijke groeten van Cees.