We hebben tot nu toe een prachtig motorseizoen gehad, bijna geen regen. Voor vandaag zijn de berichten niet zo goed en in deze tijd van het jaar vallen ook de blaadjes weer van de bomen en ook de temperatuur gaat naar beneden. Kortom, het wordt allemaal wat minder leuk. Vorig jaar moest ik noodgedwongen een tijd achterop zitten bij Flip en dat is eigenlijk heel goed bevallen. Het is zeer ontspannend en je ziet ook veel meer om je heen. Deze gedachten gingen de afgelopen dagen door mij heen en zo kwam ik gisteren met het voor Flip totaal onverwachte voorstel om weer eens gezellig achterop te gaan zitten.

Deze gedachte alleen al werkte schijnbaar heel ontspannend want we werden vanmorgen tot mijn grote schrik pas om kwart voor negen wakker. Snel toch nog een bak koffie gedronken want zonder dat zwarte vocht kom ik al helemaal niet uit de startblokken en wat gegeten. Dit keer moest Flip maar één motor buitenzetten en ik vond wel dat mijn motortje wel heel zielig alleen achterbleef na zoveel ritten zonder pech of problemen. Heel even kwam nog de twijfel, maar we hadden geen tijd meer dus snel om vijf voor half tien naar de startplaats in Enkhuizen.

Daar aangekomen keek men wel even vreemd dat ik niet zelf reed, maar men begreep mijn uitleg wel en snel zijn we gestart in twee groepen. De rituitzetters Saco en Rob met zijn vrouw Annemieke achterop, Peter van Velzen en Willem de Boer vormden de eerste groep. Flip met mij en Wim met Loes, als het tweede groepje, maakte het gezelschap kompleet.

Het was nog droog maar het wolkendek was heel donker en dreigend. Eerst de dijk over richting Lelystad en dan langs de Oostvaardersplassen, een mooi natuurgebied richting Zeewolde. Vervolgens langs het Eemmeer naar Eemnes alwaar onze koffiestop was gepland in restaurant Eemland. Het was elf uur na 93 km. en nog steeds droog op af en toe een paar spatten na.

Na de koffie weer verder richting Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk en Putten. Zoals je ziet waren we inmiddels op de Veluwe beland. Tot dan toe was de rit heel divers. Gezellige stadjes, ouderwets uitziende dorpjes en daar tussen mooie natuur en prachtige bossen en dit alles aan elkaar geregen met een paar korte stukjes over de A27 en A1.

Na Putten volgde al snel onze lunchplaats bij Café Stam in Garderen. Het is niet te geloven, maar we hadden net onze helmen afgedaan of het begon te regenen. Wij zaten binnen en in een half uur tijd kwam er heel veel water naar beneden. Tegen de tijd dat we weer wilden vertrekken was het droog en kwam er zelf een waterig zonnetje door.

Motoren starten om aan de laatste helft van de rit te beginnen. We waren op weg naar Epe, maar dat lukte niet, de weg was afgesloten wegens een dorpsfeest. Volgens de verkeersregelaar konden we het beste naar links gaan i.p.v. rechtdoor. Dat hebben we gedaan en toen zo snel mogelijk de eerste weg weer rechts. Via een prachtig smal, nat en bladerig bospad met ook nog de nodige fietsers kwamen we weer helemaal op de route uit. Toch even aan de kant in Nunspeet want waar zaten we nu precies. We ontdekten dat we noodgedwongen een lus van 25 km. hadden gemist. Weer verder via ’t Harde richting Kampen. Even verder stond nog een koffiesuggestie gepland bij beachclub ’t Haasje. We zijn er wel gestopt, maar zagen geen motoren staan van de andere clubleden en besloten maar verder te gaan. Het ging harder waaien en ook was het weer wat gaan regenen.

Via Swifterband kwamen we nu aan de andere kant lelystad binnen om vervolgens via de dijk terug te keren naar Enkhuizen.

Het was een hele mooie en zeer afwisselende rit.  We hebben het getroffen wat de regen betreft en ook vond ik het heel gezellig om een keer achterop te zitten.

Saco en Rob, op zo’n manier als “verrassing” mogen jullie nog eens een rit uitzetten. Het was zeer geslaagd!

Marianne & Flip