SNERTRIT MET SNERTWEER ! ! !

Zondag 1 november waren bij café Stam, via de hindernisbaan toch zo’n 25 á 30 motor(bij)rijders verzameld voor de snertrit. Het is wat mistig en winderig en er is flinke regen voorspeld. Na de koffie gingen we om ongeveer 12 uur via Spanbroek, Hoogwoud naar Nieuwe Niedorp.

Het prutgebeuren viel reuze mee, maar het was wel prachtig om zo door alle vallende bladeren te rijden. Ook stond er een flinke wind. Dit merkte je vooral op de prachtige landelijke weggetjes.

In de loop der jaren heb ik toch al heel wat kilometers met MCW door Noord-Holland gereden, maar we kwamen toch weer op onbekende padjes terecht. Zo zijn we door Kalverdijk gereden. Wel van gehoord, maar nog nooit geweest. En wat dacht je van Tolke.

Bij Schoorl begon het heel voorzichtig te druppelen. Dit had één voordeel, met dit weer zijn er geen fietsers. Want de weg Schoorl, Bergen kan soms onwijs druk zijn met fietsers en zondagsrijders.
Wel prachtig al die goudgele bladeren die langs de kant van de weg en op de voetpaden liggen.

Willem en Loes reden voorop van ons groepje, en gelukkig lette Loes goed op om bij Tuincentrum Baltus links af te gaan. Via Castricum naar Akersloot en zo naar het pontje. Hier stond een hele file dus zijn we gaan rijden richting Alkmaar en zo richting Stompetoren naar Driehuis. De regen begon even wat steviger te worden, maar we waren nog redelijk droog binnen. De tafels stonden al gedekt bij  café “de Vriendschap”. Het was nog even wachten op Hans, Flip en Marianne. Hans nam een bocht te ruim en belandde in de berm. Gelukkig konden Marianne en Flip hem uit dit spoor helpen. Rene bleek ook nog bij deze actie te zijn, maar die hebben we niet meer aan de snert gezien????

Na een valse start bij het café met nep chocomel, lieten wij ons de snert heerlijk smaken. We konden ruim opscheppen en er werd niet zuinig gedaan met het roggebrood met spek.
Wel werd het weer al natter en stormachtiger. We besloten om de toeristische route te laten voor wat ie was en maar rechtstreeks naar huis te gaan. Wat een vreselijk SNERTweer.
Het deed mij denken aan de eerste snertrit die ik met MCW heb gereden. We zaten toen aan de koffie in Schagen en toen zijn veel mensen ook naar huis gereden omdat het toen ook vreselijk regende.

Nu was het helaas mijn laatste snertrit die ik heb gereden. Wij hebben ons lidmaatschap opgezegd, omdat mijn handen niet meer alles willen doen wat ze moeten doen en Henk geen tourmannetje is. Maar wij willen toch even een bedankje doen aan al die enthousiaste mensen die routes voor de club uitzetten en het bestuur die alles in de hand moeten houden. Ook dank aan de mede club genoten waarmee we altijd gezellig onderweg koffie dronken en kampeerweekenden hebben meegemaakt. En dan als laatste Marianne en Flip. Deze hebben mij vooral de eerste jaren mee op sleeptouw genomen en je zal alle kilometers nog moeten lopen die ik achter Marianne heb aangereden.

Bestuur en leden, wij wensen jullie nog vele jaren en voor iedereen, “houd de mooie kant boven”.

Groeten

Henk en Nel van Zelm