Op woensdag 17 maart hadden we na jaren weer eens een avond waarin we ons konden verdiepen in de theorie van de verkeersregels. Op verzoek van Peter hadden we een avond afgesproken bij van Vugt waar we onder leiding van de heer Commandeur (zijn voornaam ben ik vergeten) aan de slag gingen.

Eerst kregen we een aantal verkeerssituaties uitgelegd en wat nieuwe regels, daarna kregen we een examen voorgelegd. Wanneer je een dagje ouder bent wil je over sommige foto's van situaties die je voorgeschoteld krijgt wel eventjes rustig nadenken. Maar dat was er niet bij. Wanneer ik niet zeker weet of ik voorrang heb, dan verleen ik gewoon de ander voorrang. Maar zo gemakkelijk kwamen we er niet vanaf. Het gevolg was dat er in de eerste ronde niemand geslaagd was! Schande.

Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Eerst werden alle vragen die bij de eerste ronde fout waren behandeld en daarna werden er nog wat borden en verkeerssituaties besproken. En nog een examen. En weer niemand geslaagd.

Het was een hele leerzame avond en het bleek hard nodig dat ons geheugen weer eens werd opgefrist. Jammer genoeg waren er slechts 10 leden deze avond aanwezig en ik geloof echt niet dat alle leden die er niet waren het beter gedaan zouden hebben dan deze 10. Volgend jaar misschien weer een theorieavond en dan met een hele grote opkomst, want echt het blijkt nodig te zijn.