MotorClub Wognum is in 1991 opgericht door een groep motorvrienden met de bedoeling om het gezamenlijk plezier van het motorrijden te verhogen. dit door het organiseren van toerritten en andere activiteiten rondom de motorfiets. We stimuleren de vriendschap tussen motorrijders, MC Wognum is een open, actieve vereniging voor enthousiaste motorrijders en hun partners uit de wijde omgeving van Wognum. We hebben leden in heel West Friesland en ver daarbuiten.

MotorClub Wognum ontplooit initiatieven die de rijvaardigheid en veiligheid van de motorrijder verbetert. Veiligheid staat hoog in het vaandel en daarom organiseren wij, bij voldoende deelname, elk jaar in maart, dus bij de start van het motorseizoen, een oefenochtend of -middag bij de plaatselijke motorrijschool. Onder leiding van een motorinstructeur wordt de rijvaardigheid op basisonderdelen geoefend.

MotorClub Wognum organiseert regelmatig toertochten voor haar leden. Afwisselend worden lange en korte ritten uitgezet zodat er voor ieder wat wils is. We hebben een aantal vaste jaarlijks terugkerende ritten, zoals de Openingsrit, met Pinksteren gaan we met een grote groep naar de Eifel, in augustus of september een Kampeerweekend en als afsluiting in november de Snertrit.

MotorClub Wognum is geen voorstander van het rijden in grote groepen. Alle deelnemers van een rit ontvangen bij vertrek voor een rit een duidelijke routebeschrijving voor de gps, zodat elke rit individueel gereden kan worden. We streven er naar dat de groepen waarin gereden wordt nooit groter zijn dan ca. zes motoren. Dit is voor de veiligheid van elke weggebruiker en ter voorkoming van irritatie bij andere weggebruikers of overlast bij aanwonende langs de routes die wij rijden. Bij het samenstellen van de groepen proberen we te bevorderen dat motorrijders met vergelijkbare vaardigheid en interesse in dezelfde groep gaan rijden. Halverwege een rit houden we altijd een stop om koffie te drinken of iets te eten. Hierdoor leer je heel makkelijk de andere clubleden kennen.

In het voorjaar belegt het bestuur een ledenvergadering, hierin worden o.a. de activiteitenagenda, de voortgang bij de commissies en de financiën besproken.

Zoals je ziet is MotorClub Wognum een actieve club, die het plezier van het motorrijden hoog in het vaandel heeft staan. Vanzelfsprekend is MC Wognum ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Belangstelling gekregen of wil je meer weten over MotorClub Wognum?